Kaj je solna soba?

Solna soba je posebna soba, ki je v celoti obdana s plastjo soli. Za kakovostno in preverjeno mikroklimo skrbi posebna naprava, ki se imenuje halogenerator, ki v sobo vpihava solni aerosol, kar ustvarja mikroklimo, ki je podobna klimi na morju in v rudnikih soli. V naših solnih sobah se uporablja le 100-odstotna medicinska sol, ki je sterilna ter brez vsakršnih primesi.

40 minut solne terapije (odrasli) v solni sobi je glede na svoje dobrodejne učinke enakovrednih trem dnem, preživetih na morju.

Solne sobe so nastale kot posledica ugotovitev iz začetka prejšnjega stoletja, da vdihavanje zraka v jamah (speleoterapija) lajša in odpravlja najrazličnejše dihalne in kožne težave, dviguje imunski sistem ter globinsko sprošča organizem.

Solna soba združuje vse prednosti morske mikroklime in mikroklime v solnih jamah. Prednost obiska solne sobe je v kontrolirani količini aerosola v zraku, poleg tega sta v sobi ves čas kontrolirana temperatura in vlažnost zraka, zrak pa je tudi brez vseh alergenov.

Da bi dosegli enake rezultate, bi morali solne jame obiskovati vsaj dva ali tri mesece po približno tri ure dnevno, v solni sobi pa bi zadoščalo med 10 do 30 opravljenih terapij dolžine do ene ure.

Kaj je solna terapija?

Pri solnih terapijah gre za vdihavanje in izpostavljanje telesa suhemu solnemu aerosolu. Solna terapija dobrodejno vpliva na celotno telo tako, da se le-ta na naraven način lahko bori proti najrazličnejšim težavam. Poleg tega imajo mikro delci soli, ki se med solno terapijo naberejo na koži, blagodejni vpliv na njen vrhnji, to je zaščitni sloj, v solni mikroklimi pa so prisotni negativni ioni, ki kožo ohranjajo mladostno. Uporaba solnih terapij se priporoča tudi vsem, ki potrebujejo kakovostno globinsko sprostitev telesa in duha po napornih dnevih oziroma dogodkih.

Solna terapija je popolnoma naravna in varna. Primerna je za odrasle ter za otroke od šestega meseca dalje.

Nekaj virov kliničnih raziskav o solnih terapijah študij lahko najdete tukaj.

Kako pogosto lahko obiskujem solne terapije?

To je odvisno od vsakega posameznika. Terapije niso številčno omejene, prav tako s solnimi terapijami telo ne morete postaviti v položaj odvisnosti. Najbolj optimalno je, da solno terapijo ponovite v roku od 48 do 72 ur po opravljeni prvi terapiji. Učinek solne terapije se čuti že po prvi terapiji, da pa lahko dosežemo uspešnost solnih terapij, jih je treba opravljati vsak drugi ali tretji dan v ciklu od 10 do 15 ali več terapij.